След празниците! A сега накъде?

calendar logo 21.01.2021
article image

„От догодина ставам нов човек и ще направя това и това, и това.“ Вероятно всеки един от нас е започвал поне една нова година с подобни мисли и нагласа. Повечето от нас, обаче, бързо се връщат към обичайния си ритъм и навици. А краят на коледната фиеста, често е белязан не само от напразни обещания, но и с преразглеждане на семейните доходи. Защото празниците идват и си отиват, а с тях и голяма част от семейния бюджет.

Често прекомерните разходи, непланираните покупки и желанието ни да се поглезим се отразяват съкрушително на финансите ни. В подобни моменти имаме нужда от трезва преценка, а и подкрепа. Споделяме ви няколко практични съвета, с които  да държите парите си под контрол.

Пазарувайте правилно

 

Множество проучвания показват, че хората харчат най-много средства за храна. Затова пазарувайте разумно. Направете списък с всичко нужно за вашето домакинство и влизайте в хипермаркета само веднъж седмично.

И докато сте още в магазина, не пазарувайте, когато сте гладни! Може да ви се стори смешно, но специалисти твърдят, че когато човек е гладен, той харчи много повече пари за храна и най-вече за лакомства, които са излишни.

Предизвикайте себе си

 

Определете си дневен бюджет, който да не надвишавате. Направете план за най-неотложните разходи, които ще имате за деня и опитайте всичко възможно да не харчите пари извън него. Това ще ви помогне да спестите пари от импулсивни покупки, например.

Не си поръчвайте храна в офиса или вкъщи. Освен че домашно приготвената храна е по-вкусна, тя може да струва и много по-малко, отколкото ако отидете да хапнете навън в обедната почивка или поръчате да ви доставят. 

Правете онлайн плащания

 

Не само заради усложнената обстановка, предизвикана от пандемията, и заради нашата защита, но много често онлайн плащанията осигуряват  различни отстъпки и бонуси. Ваучери за намаление, купони за храна, карти за лоялност и QR кодове за покупки с отстъпка са само част от възможностите, които могат да подкрепят бюджета на едно домакинство, не само в момент на трудност и криза, но и да се превърнат в бъдеща успешна практика, която ни спестява средства.

Водете си дневник на разходите. Записвайте всяка една покупка, която правите. Когато видите написано черно на бяло за какво сте похарчили парите си, ще ви бъде много по-лесно да премахнете някои разходи, които вероятно са излишни. Вече има и стотици приложения, които можете да свалите на телефона си, и да следите финансите си изкъсо, лесно и удобно.

Потърсете по-евтин вариант. Когато решите да направите покупка, помислете дали не може да намерите същото нещо, но на по-ниска цена. А дори и да го наемете временно, докато решите дали наистина ви е нужно. Сравнете цените онлайн, прегледайте клиентски отзиви и се подгответе, преди да се отправите към магазина за някоя по-скъпа придобивка.

Всеки план обаче, колкото и да е добър, може да се натъкне на затруднения или направо да претърпи пълен неуспех. В този случай можете да намерите спешна помощ с бърз и удобен кредит. Дори изцяло онлайн. Важното е добре да проучите пазара на подобни продукти и да изберете доверен и сигурен партньор, който да ви подава ръка в по-трудните моменти. А предизвикателствата само ще ни направят по-дисциплинирани, силни и успешни.

Отлична възможност спешно да попълните бюджета дава актуалната промоция на ВИВАКРЕДИТ СТАНДАРТ 14. Ако в периода 18 януари-28 февруари станете наш клиент за първи път и се възползвате именно от този продукт, ние ще ви зарадваме с 0% лихва за върнати задължения до 14-я ден. Сумите, които можете да усвоите, са от 100 до 1000 лв., като можете да кандидатствате и получите парите си по избрана от вас банкова сметка изцяло онлайн и от уюта и сигурността на своя дом.