5 Екзотични дестинации за посещение през зимата

calendar logo 19.02.2024
article image

Зимата е периодът, в който мечтаем за топли плажове и слънчеви дестинации, но какво ще кажеш за нещо по-различно?

Ние от Viva Credit ти представяме пет екзотични дестинации за посещение през зимата, където ще откриеш уникални, незабравими и спиращи дъха изживявания.

Болу, Турция
Този турски град е известен със своите приказни заснежени планини и първокласни ски курорти. Намиращ се на около 200 километра от Истанбул, Болу предоставя уникално съчетание от древна история и модерни удоволствия. Посетителите могат да се потопят в богатата култура на града, разхождайки се из старинния дворец  Гьойнюк и обикаляйки старата част на града. Същевременно, ски зоните като  Карталкая предлагат вълнуващи възможности за зимни спортове. Карталкая е идеалната дестинация за зимни спортове, ако искаш да съчетаеш твоето пътуване до Истанбул с кратка уикенд разходка в планината. А докато си там, можеш да направиш и своята шопинг терапия в търговския център Бурда, който ще задоволи и най-изисканите вкусове с заем от Viva Credit.

Гренландия
Гренландската зима е колкото красива, толкова и дълга. Това е дестинация за тези, които търсят истинско арктическo приключение сред дивата природа. Студените пейзажи, изпълнени с хипнотизиращото Северно сияние, правят този островен рай наистина магически. Всяка година множество хора се оправят към острова, за да се насладят на прелестта на Северното сияние. Дори и да не си фен на планините и снежните пейзажи, самото Сияние е достатъчно, за да направи престоя ти незабравим. В Гренландия можеш да се насладиш на тихите моменти сред величествени планини и огромни ледници, предлагайки невероятни възможности за фотография и срещи с дивата природа. За да посетиш острова не ти трябва виза, но трябва да имаш валиден паспорт.

Рейкявик, Исландия
Столицата на Исландия, Рейкявик, е не само част от задължителните за посещение зимни дестинации, но и истинско природно чудо с множество атракции. За любителите на сериала “Игра на тронове”, Исландия предлага възможността да посетиш местата, които са били част от заснемането на фентъзи епоса. Няма по-добър начин да опознаеш столицата Рейкявик от обиколка на забележителностите на града като концертната зала и конферентен център Харпа или църквата  Халгримскиркя. Не пропускай площад Ищурвоклюр, популярно място за срещи в центъра на Рейкявик. Около площада ще видиш сградата на исландския парламент, кафенета, магазини, хотели и барове. Посещението на най-известните забележителности ще ти позволи да научиш повече за историята и културата на града, докато откриваш нови места. Освен това термалните извори, скалните образувания и възможностите за скално катерене правят Рейкявик и Исландия като цяло едно от най-желаните зимни места. И докато си там опитай ферментирала акула, която е местен деликатес. Акулата върви задължително с чаша Бренивин, изключително силна исландска ракия.

Квебек, Канада
Ако търсиш по-нестандартна градска атмосфера, Квебек е идеалната дестинация. В Квебек зимите са също толкова живописни колкото лятото, есента или пролетта, ако не и повече. Канадците не просто обичат снежния сезон, за тях той е повод за празник. Ослепителен и бял отвън, уютен и приканващ отвътре, това е любимият сезон на местните за каране на шейни и ски, празненства и фестивали. Този живописен град впечатлява с неповторимата си архитектура. Романтичният град предлага множество възможности за разходки като пътувания с каляска по историческите улици и посещения на местни фестивали. И докато обикаляш, ако случайно огладнееш, отбий се за един путин, любимото ястие на милиони канадци.

Патагония, Аржентина
Патагония е последното от нашите предложения за екзотични дестинации. Подобно на много други популярни дестинации по света, Патагония също изпитва наплив от посетители през туристическия си сезон. Най-добрият начин да избегнеш хаоса е, като посетиш Патагония през зимата. Този уникален и трудно достъпен район на света предлага невероятни гледки, където срещата с девствената природа ще те остави без думи. Коне свободно препускат из дивите простори под зоркия поглед на недосегаеми планински върхове, а природните паркове предоставят уникални възможности за планински разходки. А от Патагония можеш да отскочиш и до Антарктика, ако студът и ледовете не те плашат.

Независимо дали си фен на зимните спортове, обичаш приключенията в дивата природа или търсиш уютна атмосфера с богата култура, тези пет екзотични дестинации са сигурен начин да направиш зимата си по-запомняща се.Идеи за пътешествия много и понякога идват спонтанно. Затова не чакай до последния момент да планираш мечтаното пътешествие. Започни отрано, а Viva Credit ще удари едно рамо с гъвкавите си предложения за онлайн кредитиране и заеми. За да може да се насладиш пълноценно на мечтаното пътуване.