5 неща, които ще те посъветва всеки Viva Credit експерт

calendar logo 29.08.2023
article image

Да вземеш кредит е сериозно решение, към което трябва да подходиш отговорно и с внимание. В случай, че се наложи да използваш финансови услуги, е важно да следваш няколко ключови съвета, които експертите на Viva Credit с готовност споделят с теб. С тях не само ще улесниш изплащането на кредита си, но и ще можеш да се справиш по-успешно с финансовите си цели.

5 лесни правила, които да следваш:

1.      Увери се, че наистина ще можеш да върнеш кредита си
Преди да се ангажираш с финансова институция, направи реалистична оценка на финансовите си възможности. Прецени всички текущи и потенциални приходи и разходи, обмисли добре дали разполагаш с необходимата сигурност и възможност да погасяваш редовно вноските по кредита си.

2.      Запознай се подробно с условията на договора
Преди да подпишеш своя договор за кредит, прочети внимателно предоставената ти преддоговорна информация, под формата на Стандартен Европейски Формуляр. Запознай се с предлаганите условия, с лихвения процент, сроковете за погасяване, последиците при забави. Ако имаш каквито и да е неясноти, без колебание се обърни към своя кредитен консултант. Нашите колеги във Viva Credit са до теб, за да ти помогнат ясно да разбереш всички клаузи, по които можеш да направиш предложение за промяна или с които да  се съгласиш. 

3.      Не бави плащания
Редовните и своевременни плащания са от съществено значение за поддържането на добра кредитна история, която пък е важна за теб по ред причини. Системните закъснения или пропускането на вноски, освен стрес и дискомфорт, носят със себе си и санкции за забава и оказват негативно влияние върху бъдещите ти възможности за финансиране.

4.      Не отказвай предложената сума
Ако отпуснатата сума не покрива точно твоите желания и нужди, все пак не се отказвай. Използвай предоставената възможност разумно и се увери, че ще можеш да я върнеш според договорените условия. Ако си лоялен като клиент, това е трамплин към по-големи и по-изгодни кредити занапред.

5.      Застраховай кредита си
Заедно с партньорите ни от ЗД Инстинкт ще ти предложим удобен застрахователен продукт с ниска премия и добри покрития, който ще ти даде допълнителна сигурност и спокойствие при погасяването на задълженията в критични моменти.

И един последен, но не и по важност, съвет!
Не забравяй, че Viva Credit е на твое разположение, а нашите експерти ще те консултират човечно, ясно и открито. Те ще са до теб във всяка стъпка от процеса с точен и разбираем отговор на въпросите и притесненията ти. 
Ако се придържаш към експертните съвети на Viva Credit, ще имаш по-добър контрол върху финансите си и ще можеш да спокойно да се възползваш от отпуснатите средства, за да постигнеш целите и желания си. Помни, че отговорността и информираността са ключови, за да се възползваш успешно и правилно от предоставяните финансови услуги.