С лекота да се подготвим за есента

calendar logo 09.09.2021
article image

Любимият на мнозина сезон приближава бавно и все по-красиво. Есента ни очаква с топли дни и палитра от красиви цветове. Но освен с много красота, есента идва и с дълъг списък със задачи и планове за реализация. Оставяме ваканциите зад гърба си и се потапяме в ежедневния, натоварен ритъм. За да направим този период наистина приятен и по-лесен за адаптиране, ние от Viva Credit  събрахме на едно място няколко съвета за целта.

Определете си предизвикателства за всеки уикенд

 

Например, през първия уикенд от месеца да подготвите зимнина, вторият – да освободите пространство в гардероба. През третия да се погрижите за цветята и градината вкъщи, а с последния - да внесете есенно настроение у дома с нови аксесоари или освежаване. План като този може да ви помогне много по-ползотворно и структурирано да отметнете задачите си, тъй като ще знаете, че за предстоящите почивни дни имате точно определена мисия.

Разбира се, всяка мисия може да бъде допълнена с разходка до любима дестинация – има места, които са още по-красиви през есента.

Преди всичко обаче, започваме с един от най-чаканите дни през септември, както за децата, така и за родителите. Първият учебен ден. Тук, нашият съвет е да започнете подготовката отрано. Тази седмица може да вземете ученическите пособия, а през следващата спортните обувки и екип. Така няма да ви се налага в рамките на ден или два да харчите големи суми. По този начин ще избегнете и по-големия стрес, който съпътства покупките в последния момент.

Каквa ще бъде есента, ако не подготвим зимнина. 

 

И тази година много от нас ще отделят време и средства за да приготвят най-ароматното малиново сладко или любимите на всички печени чушки. Това може да се превърне в едно наистина приятно и вкусно занимание. Определете си един или два уикенда в месеца, през които да подготвите замислените рецепти. Опитайте да не се захващате с други задачи и насочете времето и вниманието си за консервирането на любими продукти. Ако ви останат плодове от сладкото или компота, можете да ги замразите и да ги използвате когато приготвяте сладкиши за себе си или любимите хора.

Мисия номер 3. Да приберем летните дрехи и освободим пространство за обемната есенно-зимна колекция. Колкото и да не ни се иска да се разделяме с лятото, есента идва, но с нея и възможността да носим любимите си ботуши или шал. Подобно трансформиране на гардероба ще ни помогне да прегледаме дрехите си и да видим дали имаме нужда от ново допълнение или корекции от шивач.

Време за цветята и градината. Редица проучвания показват, че градинарството се отразява благоприятно на физическото и емоционално състояние на човек. Малко работа в градината може да ни подейства като тренировка за тялото и да бъде разтоварване за ума. Ако нямате градина, сега може би е времето да се погрижите за цветята вкъщи. Някои растения се нуждаят от пресаждане, а други да се отделят в по-тъмен ъгъл за да спят през зимата и да разцъфтят още по-красиви през пролетта.

Ще завършим месечната мисия с освежаването на дома

 

Понякога не ни трябва много за да създадем приятна и уютна атмосфера. Няколко ароматни свещи и нови възглавници за канапето могат да превърнат всекидневната в новото ни любимо място.

За всички тези моменти, както и за непредвидените планове, които се появят, Viva Credit е до вас. Финансовата подкрепата, от която всеки понякога има нужда. Доверен съюзник, с който да посрещнете всеки сезон - спокойно и сигурно.