Често Задавани Въпроси

VIVA CARD

Viva Card е предплатена карта, по която можеш да усвоиш главницата по одобрен кредит от Вива Кредит. Картата се издава от Изи Пеймънт Сървисиз ООД, ЕИК 204112059 и се разпространява от Вива Кредит AД в качеството на вписан представител на Изи Пеймънт Сървисиз ООД в Регистъра на лицензираните дружества за електронни пари в Република България, както и на техните клонове и представители (по чл. 19 от Закона за платежните услуги и платежните системи).

С Viva Card пазаруваш онлайн, където и да си.  Плащаш на POS терминал и теглиш пари от банкомат напълно безплатно без такси за това. Не е ли чудесно!?

Можеш да заявиш карта Viva Card на място в наш офис и по телефон на 0700 45 245 (без допълнително таксуване) при кандидатстването за заем. Само трябва да посочиш Viva Card като желан начин за получаване на парите по твоя заем.

За да извършиш плащане на място в магазин или да изтеглиш пари на банкомат, е необходимо да въведеш ПИН код. Този код получаваш чрез СМС на посочения от теб личен телефон, след като картата ти е активирана.

Онлайн плащанията можеш да извършваш с помощта на еПИН. Той представлява статична парола за верификация, която ще ти изпратим чрез СМС на телефонния номер, посочен от теб. Необходимо е еПИН кодът, който ще получиш, да бъде запомнен и използван при всяко плащане онлайн. За да потвърдиш транзакцията в интернет, трябва да въведеш и динамичния 3D код за верификация, валиден 5 минути, който ще получиш на СМС. След коректно въвеждане на двата кода, плащането ти ще бъде завършено успешно.

Ако заявиш картата в наш офис, ще я получиш веднага на място от нашия кредитен консултант. Ние ще я заредим и активираме след одобрението ти за паричен заем. Ще получиш парите по нея до един работен ден.

Това е наша грижа. Ние ще заредим и активираме картата ти до 3 работни дни след коректно подписване от твоя страна на приемо-предавателния протокол при доставка на картата от куриер или в посочените по-кратки срокове при получаването и в офис. Веднага след това ще получиш СМС, че картата е активирана, както и своя ПИН код. След това ще можеш да разполагаш както решиш със сумата по картата.

До 3 работни дни след получаване на картата и коректно подписване на приемо-предавателния протокол от теб, парите ще бъдат заредени по твоята карта и ще я активираме, за което обстоятелство ще те уведомим чрез СМС. Таксата за издаване на картата в размер на 30 лв. ще бъде приспадната от сумата по главницата, за която си одобрен и ще разполагаш с разликата.

Регистрирайки своята карта Viva Card на www.vivacredit.easyps.bg, ще имаш достъп до информация за баланса и транзакциите си по всяко време. Също така, ако ти се наложи, от профила си ще можеш по всяко време да блокираш картата си.

Влез на www.vivacredit.easyps.bg и последвай няколкото стъпки за регистрация:

На първа стъпка попълни полетата за клиентски номер и личния си телефонен номер. Клиентският номер можеш да получиш от нас, като се обадиш на тел. 0700 45 245 (без допълнително таксуване).

На втора стъпка попълни своя личен имейл, задай парола, която искаш да ползваш и въведи регистрационния код, който си получил чрез СМС от нас след като си започнал регистрацията.

На трета стъпка влез в имейла си и кликни върху активационния линк, който сме ти изпратили. Така ще активираш профила си на www.vivacredit.easyps.bg. И това е всичко.

За да бъде успешно плащането, е необходимо да въведеш ПИН код. Това е кодът, който получаваш чрез СМС след активация на картата.

За да изтеглиш пари на банкомат, е необходимо да въведеш ПИН кода, който си получил чрез СМС след активацията на картата.

При всяко плащане онлайн, е необходимо да използваш 2 кода за по-голяма сигурност. Единият, който използваш е постоянен. Това е еПИН кодът, който получаваш чрез СМС при първото си плащане в интернет. Запомни този код, защото ще ти трябва при всяко плащане онлайн. Другият е динамичен 3D код за верификация при плащане в Интернет, който ще получаваш чрез СМС при всяка заявка за плащане онлайн, но ще е валиден само 5 минути.

Картата автоматично ще бъде блокирана. В този случай се свържи с нас на тел. 0700 45 245 (без допълнително таксуване), за да ти съдействаме. Ако се сетиш кой е верният код, то ние може да го възстановим. Ако пък не, то ще ти изпратим нов ПИН код на СМС, който ще можеш да ползваш веднага.

Веднага влез в профила си на www.vivacredit.easyps.bg и блокирай своята карта. Така парите в картата ти ще са защитени.

Ако нямаш профил, то може да ни се обадиш на 0700 45 245 (без допълнително таксуване), за да блокираме картата ти. Работното ни време е от понеделник до петък от 08:30 до 19:00 ч., събота от 09:00 до 17:00 ч. и неделя от 10:00 до 17:00 ч.

Първото нещо, което трябва да направиш е да блокираш картата си. Обади ни се на 0700 45 245 (без допълнително таксуване) и ще ти съдействаме. Работното ни време е от понеделник до петък от 08:30 до 19:00 ч., събота от 09:00 до 17:00 ч. и неделя от 10:00 до 17:00 ч. 

В случай, че не сме на линия, можеш да блокираш картата от профила си в www.vivacredit.easyps.bg и да се свържеш с нас в работно време, за да ти съдействаме с издаването на нова карта.

Свържи се с нас на тел. 0700 45 245 (без допълнително таксуване) или посети наш офис, и ние ще ти съдействаме за издаването на нова карта. Новата карта може да получиш на място в наш офис или чрез куриер на посочен от теб адрес. Можеш да видиш цената за издаване на нова карта в Тарифата.

Таксата за издаване на карта е 30 лв. Заплаща се еднократно за целия срок на валидност на картата – до 5 години.

Можеш да изтеглиш всеки формуляр, който ти трябва, като кликнеш на него.

- Формуляр за преиздаване на карта

- Формуляр за оспорване на транзакция

- Формуляр за обратно изкупуване

Тук можеш да се запознаеш с Общите условия за ползване на карта Viva Card, както и с приложимата Тарифа за използването й.

Ако имаш въпрос, който не виждаш, свържи се с нас

phone logo 0700 45 245 (без допълнително таксуване)