Виж кой е победителят в категория "Новаторство" на VNG

calendar logo 02.08.2023
article image

VNG (Viva Nomination Game) е специално разработена едногодишна игра за колегите във Viva Credit. Тя цели да насърчи добрите поведения и поощри изповядването на ценностите в компанията. Прочети какво сподели един от победителите за Q2 – Евгени Христов за VNG.

Евгени  работи във Вива Кредит от 2018 г. Пътят му в компанията започва от „Специалист финансови и икономически анализи“. Споменът му за тези първи дни му припомня колко важно е да се обича това, което правиш и да си отворен за учене. По думите на Евгени, времето в компанията му е предоставило възможността да се развие и да придобие опит. Преминал е през позициите „Мениджър кредитен отдел“, а след това и „Мениджър проекти“. Тези роли са му помогнали да разбере по-добре компанията, процесите в нея и да се учи постоянно.

Сега Евгени заема позицията "Ръководител отдел Бизнес анализи и иновации“. Всеки ден на тази позиция е ново предизвикателство и възможност за подобрение. Вярва в постоянното усъвършенстване и важността на работата в екип. За него успехът в работата идва от общите усилия и стремежа към обща цел.

Евгени, колегите виждат най-често в твоите действия новаторството. Кое те кара така силно да изповядваш тази ценност?
За мен новаторството не е само ценност, а начин на мислене и действие. Вдъхновява ме желанието за постоянно усъвършенстване и стремежът към усвояването на нови знания и умения. Това, което ме подтиква към новаторство, е убеждението, че винаги може да намерим по-добри и по-ефективни начини за постигане на целите си. Смятам, че успехът идва от готовността да се учим, адаптираме и растем, да приемаме промените и да вървим в крак с времето.
Вярвам, че когато сме отворени за нови идеи и подходи, можем да открием нови възможности и да постигнем по-големи успехи. Новаторството е нещо, което всеки от нас може да приложи в своята работа и считам, че това е ключов фактор за нашия колективен успех.
Също така, важно е да спомена, че новаторството не винаги е свързано с големи промени или изобретения. Понякога най-ефективните нововъведения са малки, но са и стратегически промени, които могат да имат голямо влияние върху ефективността и продуктивността на нашия екип. Новаторството се крие в детайлите и се изразява във всяко наше действие.

Защо смяташ, че имено ти си победител в тази категория?
Благодарен съм, че се възприема, че съм достоен за тази категория, но не мисля, че аз сам по себе си съм "победителят". Вярвам, че всичко, което съм постигнал, е резултат от усилията на целия ми екип и от силата на колективния ни стремеж към иновации и усъвършенстване.
Въпреки това, ако трябва да отбележа някои от моите собствени качества, които може би ме правят подходящ за тази категория, бих казал, че е моята непреклонна готовност да уча и да се адаптирам, както и моят стремеж да подкрепям и вдъхновявам колегите си към същото. Считам, че ключът към иновацията и подобрението лежи в постоянното обучение и развитие, и в това да бъдем готови да излизаме от зоната си на комфорт в търсене на нови идеи и решения. Така че, ако трябва да обобщя, мисля, че аз мога да бъда "победителя" в тази категория не заради моите индивидуални постижения, а заради моята роля като част от един усъвършенстващ се и вдъхновяващ екип.

Какво би пожелал/а на колегите за слeдващото Q?
Желая ви силата да се справите с всяко предизвикателство, което следващото тримесечие може да ни предложи. Желая ви ентусиазъм да търсите нови възможности и креативност при намирането на решения. Нека всеки от нас да не забравя, че сме част от един голям отбор и, че нашата сила идва не само от нашите индивидуални умения, но и от способността ни да работим заедно, да се подкрепяме и да се грижим един за друг. Така че, нека влезем в следващото тримесечие заедно, с увереност и с усмивка. И нека винаги си спомняме защо сме тук - за да помагаме на хората да постигнат своите мечти.