Виж кой е победителят в категория "Отговорност" на VNG

calendar logo 02.08.2023
article image

VNG (Viva nomination Game) е специално разработена едногодишна игра за колегите във Viva Credit. Тя цели да насърчи добрите поведения и поощри изповядването на ценностите в компанията. Прочети какво сподели един от победителите за Q2 – Ваня Токова за VNG.

Ваня е част от Viva Credit от самото й основаване. Минала е през цялата търговска кариерна стълбица и в момента заема позицията Регионален мениджър на област София. Определя себе си като отговорна, справедлива, свободолюбива, вярваща и вътрешно задоволена, не винаги имаща нужда от външно одобрение. Ваня споделя още - „Аз съм себе си, заради това някои ме харесват, а други не!“

Ваня, колегите виждат най-често в твоите действия oтговорността. Кое те кара така силно да изповядваш тази ценност?
Отговорността е много важно качество за всеки човек, независимо каква позиция заема. Често си задавам въпроса: „Знаем ли какво представлява отговорността и какво означава да си отговорен човек?“. Отговорността е в човешкото поведение, действията или бездействията, и мотивацията зад тях, пречупени през самосъзнанието, разума и морала на всеки един от нас.

Защо смяташ, че имено ти си победител в тази категория?
Личната отговорност е свързана с това да носиш отговорност за решенията и действия, заедно с резултатите, които те оказват върху другите около нас. Ние сме автори на собствения си живот, но сме отговорни както за себе си, така и за останалите.

"Човек е отговорен за това, което е!" - Жан-Пол Сартр

Какво би пожелала на колегите за слeдващото Q?
Нека отговорността да не бъде еднократна. Пожелавам на колегите да бъдат в пълния смисъл носители на ценността ОТГОВОРНОСТ.