VNG обяви победителя в категория "Човечност"

calendar logo 02.05.2023
article image

VNG (Viva Nomination Game) е специално разработена едногодишна игра за колегите във Viva Credit. Тя цели да насърчи добрите поведения и поощри изповядването на ценностите в компанията. Научете какво каза един от първите победители за Q1 – Невена Илиева за VNG.

Невена е от 4 години част от HR екипа на Viva Credit. Определя като своя страст работата с хора, удовлетвореността на екипите и изграждането на приладлежност към компанията. Интересува се силно от Човешки ресурси и Маркетинг и споделя философията на Стийв Джобс - „В света на бизнеса важните неща не се правят от един човек. Те са направени от група хора“. В интервю с нас споделя, че цени честността у хората, чувството за хумор, критичното мислене и професионализма. Като свои хобита определя народните танци, разходките в планината, приятните четива и прекарване на свободното време с любимите хора, да не пропуснем и факта, че е абсолютен кучелюб.

Вени, колегите виждат най-често в твоите действия Човечността. Кое те кара така силно да изповядваш тази ценност?
Силно вярвам, че всеки по своята същност е човечен. Просто няма как иначе. Хората сме „социални животни“ и не можем да живеем един без друг дълго – дишаме, споделяме, обичаме, мечтаем, не спираме да вярваме … Тази ценност ми носи вътрешно удовлетворение и силно вярвам, че ме прави добър човек.

Защо смяташ, че имено ти си победител в тази категория?
Защото всеки ден, всеки час, всяка минута (без да преувеличавам) аз съм в комуникация с колегите и въпреки „новото днес“ и хибридната работа много се радвам, че това не се променя. Не обичам да съм  сама или да правя нещо сама, винаги търся, човек с който да го споделя или да го правим заедно. Отново споделям философията на Стийв Джобс и вярвам, че великата идея е велика, само ако имаш съмишленици. Историята го е доказала. Смятам, че тези близки отношения с голяма част от колегите и искреността, която споделяме един с друг ми е донесла това признание.  

Какво би пожелала на колегите за слeдващото Q?
Да не спираме да вярваме, че най-доброто тепърва предстои, да не спираме да се предизвикваме, да пробваме нови неща, дори на пръв поглед да изглеждат налудничави, да мечтаем, да се търсим едни други, да споделяме, защото както казва баба (според мен го е взаимствала от колегата й Джордж Бърнард Шоу – смее се) - „Ако ти имаш една ябълка и аз имам една ябълка и си ги разменим, тогава всеки от нас все още ще има по една ябълка. Но ако ти имаш идея и аз имам идея и си ги разменим, тогава всеки от нас ще има по две идеи.“