Да се подготвим за бала! Няколко ценни съвета от Viva Credit

calendar logo 04.05.2023
article image

Всяка година май е сред най-вълнуващите месеци за завършващите средното си образование и за техните родители. Време на силни емоции и нови надежди, трескава подготовка, но най-вече – време за купон.

За да бъде абитуриентският бал едно истински запомнящо се преживяване за семейството и приятелите, подготовката за него е от ключово значение. За да дадем още едно рамо на родителите, роднините и приятелите на бъдещите абитуриенти, а и на самите завършващи, събрахме на едно място най-важните неща, които да не забравяте. И добавихме някои съвети как да оптимизирате разходите си, без да отнемате от преживяванията.

Тоалетът

Най-често момичетата избират рокля, подходящи обувки, чанта и бижута. Можете да се спрете на готов тоалет или дори цяло съчетание или да потърсите добра шивашка услуга. За да намалите малко бюджета, можете да заложите на по-семпли модели, но задължително от качествени материи, които впоследствие младата дама да може да носи отново, като завършите и подчертаете цялостната визия с ефектни аксесоари, грим, маникюр и прическа.

Ако подготвяте абитуриент, отново можете да заложите на визия, която момчето ви да може да носи и занапред при повод - хубав класически костюм, риза, вратовръзка и обувки. За запомняща се визия заложете на интересна вратовръзка, хубав колан, а защо не и ефектни ръкавели. Часовникът също е аксесоар, който остава и може да се използва години наред.

В последните години някои ученици решават да дарят парите за тоалетите си на нуждаещи се свои връстници или друга кауза по избор, и самите те отиват с тениска и дънки на тържеството.

Каквото и да изберете, проучете добре, за да получите качество на добра цена.

Кувертът

Разходите около празничната вечер в ресторанта със съучениците са друго перо, което не трябва да подценявате при подготовката за абитуриентския бал. От една страна имате куверта за самата вечеря, а от друга разходите могат да набъбнат с наемане на автомобил и декорирането му, с който да откарате абитуриента и приятелите до ресторанта, празнична фотосесия, професионално видеозаснемане. И тук можете да оптимизирате разходите, като помолите близките и приятелите си да направят ефектни снимки с телефоните си, а след това да подредите избрани кадри в дигитална фоторамка, която да подарите на завършващия за спомен от този важен в живота момент.

Почерпката преди това

Много родители избират да отпразнуват бала с роднини и приятели преди официалната част на вечерта. Дали ще го направите в ресторант или у дома, трябва да се подготвите с достатъчно храна и напитки. Купувайте на едро и на промоция, и заложете на по-леките мезета, вместо да подготвяте тежка софра, която и допълнително ще ви измори с приготовленията си.

Купонът с приятели след ресторанта

Балът за абитуриентите не свършва с ресторанта и със сигурност от вас ще очакват да заделите не малка сума за дискотека или бар, таксита, понякога дори и втори, по-удобен за нощния купон тоалет.

Екскурзията

Често след бала абитуриентите заминават със съучениците си на кратка екскурзия на море, на планина или дори в чужбина. Пътуванията са стандартно предварително организирани заедно с училището и предлагат добри пакетни цени. Все пак няколко дни на хотел, транспорт до мястото на екскурзията и обратно, джобни за допълнителни забавления са все разходи, които не са за подценяване.

Подаръците

Вместо за подаръци можете да поискате от роднините и приятелите да заделят за вашия абитуриент сума пари, която е по джоба им и с която детето ви да подпомогне старта на новия си живот – интересно пътуване преди университета, депозит за квартира или обзавеждане за нея, подходящо облекло за първата работа. Ако все пак държат да оставят физически подарък, можете да направите заедно с абитуриента списък с неща, които наистина иска и ще са нужни занапред, и да го споделите с близките хора.

Няколко съвета, които ще направят организацията на бала по-лесна. А и по-икономична.

· Започнете подготовката достатъчно рано.

· Поискайте съвет от близки, които скоро са преминали през подобна подготовка.

· Следете промоциите.

· Поставете си бюджет и се постарайте да не излизате от него с повече от 10-15%.

· Поставете удобството – своето и на абитуриента, на първо място.
 

Абитуриентският бал е преломен момент в живота на всяко дете и всеки родител. Освен емоциите, които остават за цял живот, балът носи и сериозно финансово бреме. Viva Credit е винаги до вас, за да сподели както хубавите мигове, така и предизвикателствата, които ще преодолеем заедно.