Как да изтегля заем?

calendar logo 16.07.2019
article image

Завършили сте мечтаното образование, имате нова работа, която харесвате и в която си представяте, че може да прекарате следващите поне десет години. Планирате сватба с половинката си, а защо не и закупуването на собствен дом? На път е нов член на семейството? Всички тези неща изискват внимателно планиране и, разбира се, средства, за да бъдат задачите ви изпълнени така, както си ги представяте. Все още не сте взимали бърз кредит от банкова или небанкова институция, но сега, когато вече имате редовен доход, се замисляте дали да не го направите? Така ще си осигурите възможност да задвижите успоредно поне две от предстоящите важни стъпки в живота ви, без да занижавате качеството на ежедневието си.

Информирайте се за възможностите за заем на пазара

 

Както вече споменахме по-горе, заем може да изтеглите, както от банкова, така и от небанкова институция. Предимствата на втората е, че ще ви спести време и излишна бюрокрация. Затова напоследък все повече млади хора залагат на компаниите от небанковия сектор, тъй като разчитат на бърза реакция и заем в рамките на 24 часа, който им позволява бързо да материализират решенията си. Много от тях предпочитат да кандидастват онлайн, за да си спестят разходката до конкретен офис, въпреки че има и такива, които го правят, за да получат отговори на въпросите си от реални служители на компанията, в реално време. Фирмите за бързи кредити в България предлагат различни продукти и промоции, което е бонус към клиентското преживяване.

Изтеглете заем според възможностите си

Винаги избирайте продукт, който отговаря на възможностите ви – като размер на сумата на заема, и период на изплащане. Внимавайте вноската по заема да не надвишава 40 процента от общия ви доход, вашия и този на семейството ви. Изберете падеж за внасяне на дължимата сума по договора, съобразен с момента, в който очаквайте парични постъпления по личната си сметка. Ако теглите заем за първи път в живота си, започнете с по-малка сума, за да проверите възможностите си. Ако връщането на изтеглените средства става с лекота, следващия път може да опитате и с по-голяма сума. Ако сте семейни, се съобразете с това дали другият член на семейството има изтеглени заеми, както и с техния размер. Ако доходът ви го позволява, заделяйте част от средствата си за черни дни. Подсигурете се вноската по заема никога да не идва от тези средства.

Рефинансирайте заема си в удобен момент

 

Животът много често не се развива спрямо плановете ни. Понякога, редом с нещата, отбелязани в списъка ни, се появяват и изненади. За справянето с тях и превръщането им в задачи от актулния план, се нуждаем от помощ и свежи средства. За да не влезем в порочния крък на тегленето на заем след заем и успоредното им изплащане до безкрай, се налага да рефинансираме. Това означава да изтеглим нов, по-голям заем, с който да покрием вече съществуващите си задължения, да осигурим средства за новопоявилите се нужди, и в края на линията, отново да имаме само един кредит за изплащане. Продукти, свързани с рефинансиране, предлага всяка една от големите компании за бързи кредити в България. Направете своя избор и продължете да градите бъдещето си спрямо личните си планове.