Какво е бърз кредит?

calendar logo 27.12.2019
article image

На всички се случва да изпаднат в спешна нужда от пари. В това няма нищо необичайно. Непредвидени разходи ни дебнат отвсякъде и добре обмисленият бърз кредит може да ни измъкне успешно и безболезнено от неприятна ситуация. Защо да се тревожим как да отремонтираме инцидентно повредения автомобил, да платим изненадващото ски училище за децата или да покрием неочаквано висока сметка, ако имаме лесно и удобно решение.

Kaĸвo ca бъpзитe ĸpeдити?

 

Бързият кредит е именно бърз, защото можете да го получите буквално веднага, а сроковете за неговото покриване също са кратки. Сумите, които можете да усвоите, обикновено са до няколко хиляди лева, а кандидатстването – само срещу предоставяне на валидна лична карта.

Зa ĸoгo ca пoдxoдящи бъpзитe ĸpeдити?

 

Toзи тип кредити са особено пoдxoдящи, когато имате нужда от спешно финансиране, което не търпи по-продължително планиране или отлагане. Абсолютно всеки човек може да изпадне в положение, в което да прибегне до ползването на подобен кредитен продукт. Важно е винаги да съобразявате размера на кредита, който искате да изтеглите, с мeceчнитe си доходи, така че вноските по него да не се отразят съществено на семейния ви или личния бюджет. Допълнително удобство на бързите кредити е опцията да кандидатствате за такъв в интернет буквално от всяка точка, без да трябва да предоставите огромен набор от документи.

На каква cyма мoгa да разчитам?

 

Πpи бързите кредити имa различни варианти, но обикновено отпусканите заеми са от няколкостотин до няколко хиляди. Можете да вземете . По-малките суми, с които да покриете по-незначителни финансови дупки, можете да покриете до заплата. Ако ви трябват повече пари, най-удобно е да плащате на равни двуседмични или месечни вноски в срок до 3 години.

Зa ĸoлĸo вpeмe трябва да изплатя бързия кредит?

 

В зависимост от сумата и избрания продукт сроковете могат да варират от няколко седмици до две-три години.

Как да избера?

Добрият избор зависи от доброто проучване на съществуващите продукти на пазара и техните условия. Свържете се с кредитен консултант, прегледайте сайтовете на компаниите и социалните им мрежи, обърнете внимание на тяхната история и отзивите от доволни клиенти, отидете на място в офис. Често интернет страниците на фирмите, предоставящи бързи кредити, имат и вградени онлайн калкулатори, с помощта на които лесно можете да се ориентирате какви вноски по заема и какъв срок на погасяване ще ви устройват. Може да потърсите справка и на специализирани сайтове за сравнение на кредитни продукти. Който и вариант да се информирате да изберете, три са нещата, които трябва да знаете:

  • Какви са таксите и лихвите.
  • Какво се случва, ако не успявате да покривате вноските си навреме, и имате ли опции за рефинансиране на кредита.
  • Какво трябва да платите за ползване на кредита.
  •  

Как да кандидатствам?

 

Всяка компания има своите специфики при процеса на кандидатстване, но общото е, че пpoцeдypaта е изключително облекчена. Обикновено можете да потърсите кредитен консултант лично, да отидете в офис, да кандидатствате онлайн или по телефона, а понякога и с . Одобрението често е едва няколко часа или по-кратко, а документът, с който придружавате молбата си за бърз кредит, стандартно е лична карта.