Какво означава рефинансиране на заем?

calendar logo 05.06.2019
article image

Предстои ти лятна ваканция и е време да вземеш решение къде да прекараш семейната почивка. Децата мечтаят за море, а ти за планина. Наложително е да отделиш време да посетиш и родителите си, които живеят в друг град. На всичко отгоре, ще се наложи да спестиш част от приходите си за първия учебен ден, защото, както всяка година в края на лятото, предстоят приготовленията за 15 септември. Имаш и вноски по вече изтеглен заем, които няма как да отложиш. Как да се справиш с всичко това и едновременно да посрещнеш ежедневните си нужди?

Съвет номер 1: Покриване на спешен стар заем

 

Това е вариант, в който изпитваш затруднения да платиш стар заем в срок и се налага да изтеглиш нов, за да не закъснеш с вноските. Необходимо е просто да регистрираш желанието си за рефинансиране на заем, да попълниш необходимите документи и след одобрение за кредит да си решиш проблема, без да се налага да влизаш в просрочие.

Съвет номер 2: Допълнително средства с рефинансиране на заем

 

Това означава да изтеглиш заем, който да покрие задълженията ти по стар такъв и същевременно да ти останат средства, които да използваш за неотложни нужди. Можеш да уговориш дори по-добри условия за новия заем, както и да промениш периода на изплащане с по-удачен такъв. Това ще ти развърже ръцете, ще подкрепи плановете ти и ще ти осигури необходимите допълнителни средства в труден момент.

Съвет номер 3: С един заем – няколко заека

 

Чрез рефинансиране на заем може да  обединиш няколко взети преди това заеми, като ги изплатиш наведнъж – така освен, че ще имаш задължения само към една единствена институция, отново ще разполагаш с допълнително средства, при може би по-добри условия и по-кратък период на изплащане.

Възможностите са много и съществуват, за да решат неотложните ти проблеми. Сега вече спокойно може да планираш лятната си ваканция, без да се притесняваш, че си длъжник по няколко различни договора и към няколко различни институции. А лятото вече не изглежда толкова далеч!