Кажи „да“ на сватбата мечта! Няколко практични съвета за подготовка

calendar logo 03.08.2023
article image

Предстоящата сватба е безспорно един от най-запомнящите се и вълнуващи моменти в живота на влюбените. Но този специален ден е и източник на притеснения не само като организация, но и като разходи, които трябва да предвидим. 

А перфектната сватба е мечта, която не трябва да ни вкарва в задължения за години напред.


Затова днес ще ти дадем някои практични съвети и хитринки как с половинката ти да планирате сватбата и разходите така, че да си гарантирате незабравима емоция.

1. Бъдете реалисти. Златното правило е да определите още в самото начало колко пари можете да отделите за този ден и да не излизате от рамките на заложения си бюджет. Създайте списък с приоритетите си, като поставите на първо място най-важните за вас елементи от сватбеното тържество и запазите някои по-малко съществени за по-късен етап или за евентуални промени.

2. Избирайте умно. Сватбената рокля и костюмът на младоженеца наистина са в светлините на прожекторите по време на цялото събитие, но все пак ги обличате веднъж. Лесно можете да постигнете ефектна визия и по-бюджетно. Социалните мрежи са пълни с групи за препродажба на дрехи, където да попаднете на изключителни и често дизайнерски находки на половин цена или по-евтино. Може да потърсите и магазини за дизайнерски дрехи втора употреба. Това е икономичен начин да спестите пари и да имате качествено облекло за специалния ден.

3. Всеки може да е фотограф. За да запечатате важните моменти от сватбата си, не е задължително да наемате професионален фотограф за целия ден. Можете да поставите еднократни фотоапарати на всяка маса, които гостите могат да използват, за да заснемат своите спомени. Ще се изненадате колко различни и емоционални кадри ще получите накрая. Това ще допринесе допълнително и за забавлението на самите гости, освен че ще ви осигури уникални кадри. А за вашата специалната фотосесия като двойка може да наемете професионалист само за няколко часа.

4. Напитките са сериозно перо в бюджета на всяко събитие. Проверете с избраното за сватбата място дали предлага опцията да внесете собствени такива, което би могло значително да намали разходите за официалната вечеря. За вашите гости е най-важно да се забавлявате заедно и със сигурност ще се съобразят с избора ви на консумация.

5. Украсата е важен елемент от сватбата, но тя също не е задължително да бъде скъпа. Особено предвид факта, че след сватбения ден става непотребна. Разгледайте възможностите за DIY (направи си сам) украса, която да изработите заедно с най-близките си гости предварително. Или се консултирайте с декоратор или консултант в магазин за украса, който да ви предложи икономични и креативни идеи за сватбата.

6. Диджеят. За да спестите от разходите за диджей, можете да потърсите някой млад такъв и тепърва прохождащ в бизнеса. Или се огледайте след приятелите си за човек, който би могъл да отговаря на изискванията ви. Младите таланти обикновено предлагат по-достъпни цени и са изключително енергични, когато става въпрос за разнообразяване на музикалното преживяване на вашите гости. Ключово е да обсъдите предварително песните, които искате да бъдат включени в плейлистата, за да сте сигурни, че съответстват на вашия и този на гостите ви музикален вкус.

7. И не на последно място, отделете време да изберете мястото за своята сватба. Изборът на ресторант или друга локация е от решаващо значение за успешното протичане на сватбеното тържество и едно от нещата, което генерира основна част от разходите.

Ето няколко идеи как да направите този избор по-икономичен, без да жертвате доброто преживяване и качеството на тържеството:

·        Обмислете добре датата. Ако е възможно, изберете дата за сватбата извън силния сезон, когато ресторантите често предлагат по-ниски цени за резервации.

·        Добре планирайте менюто. Консултирайте се с ресторанта или кетъринг компанията за по-бюджетни опции. Изборът на сезонни продукти, например, често е по-икономичен от избора на редки или вносни такива.

·        Възползвайте се от пакетни оферти. Много ресторанти предлагат сватбени пакети, които включват основни услуги като храна, напитки, декорация и персонал. Тези пакети често са по-икономични отколкото отделното наемане на всичко.

Ние във Viva Credit добре знаем, че сватбата е специален ден и всяка двойка търси начин да го направи възможно най-запомнящ се и впечатляващ. Затова, подкрепяйки истинските хора, ние сме до вас в случай, че имате нужда от надеждна и навременна финансова подкрепа за организирането на вашия перфектен ден.