Що е то рефинанс на кредит и защо е изгоден?

calendar logo 14.12.2023
article image

В съвременния свят, където финансовите възможности са неизброими, рефинансирането на кредити става все по-популярен инструмент за управление на личните финанси. Този финансов способ предоставя възможността на кредитополучателите да подобрят своите финансови условия, като сменят настоящия си заем с друг такъв, който освен, че е по-изгоден е и по-удобен за изплащане. В този материал ние от Viva Credit ще ти споделим повече за рефинансирането на кредит и кога е подходящо да се възползваш от тази услуга.

Какво всъщност е рефинансиране на кредит?
Рефинансирането на кредит реално е промяна, при която съществуващия кредит се приключва и се отпуска нов, но при различни условия. Или накратко, извършва се замяна на един кредит с друг. Целта на рефинансирането е различна в зависимост от нуждите на заемателя - намаляване на финансовите разходи чрез по-нисък лихвен процент, по-дълъг срок на погасяване или други изгодни условия.

В кои случаи е подходящо да направиш рефинансиране на своя кредит? 

- Понижаване на лихвения процент: Ако са налични по-изгодни финансови условия, рефинансирането може да доведе до значително намаляване на лихвения процент.

- Промяна на финансовите обстоятелства: Ако имаш финансови трудности или промяна в доходите си, рефинансирането може да ти предостави по-гъвкави условия за погасяване.

- Обединяване на дългове: Ако имаш няколко кредита можеш да рефинансираш, да обединиш и оптимизираш задължения си в един по-лесен за управление кредит.

Какви са предимствата на рефинансирането?
С кредита от рефинансирането можеш да получиш нов срок на кредита, промяна в падежната дата и главницата на кредита, както и може да се постигне и по-ниска вноска.

Рефинансирането на кредит може да бъде мощен инструмент за подобряване на финансовата стабилност и оптимизиране на разходите. В случай, че вече си се информирал и мислиш, че е време да рефинансираш своя заем, свържи се с нас. Всеки кредитен консултант на Viva Credit е на разположение и ще ти предложи най-подходящите условия за твоите нужди. Ако имаш нужда от по-голяма сума, с Viva credit можеш и да обединиш задълженията си по други кредити срещу обезпечение. Ще получиш безплатна консултация във всеки наш офис в страната или по телефон на номер 0700 45 245 (без допълнително таксуване).