Вива Кредит дари над 100 книги на ОУ „Христо Ботев“ в гр. Сливен

calendar logo 18.06.2024
article image

Новата ни инициатива вдъхновява колеги и клиенти да подкрепят детското четене.
 

Вива Кредит зарадва учениците от основно училище „Христо Ботев“, гр. Сливен, дарявайки над 100 детски книжки на училищната библиотека.

Събитието съвпадна със закриващия ден на XXVI Национален фестивал на детската книга – единственият форум в България, посветен изцяло на детската книга и на проблемите, свързани с нейното издаване, разпространение и четене в дигиталната епоха. 

Дарението е част от кампанията под надслов „Не хвърляй книжка, а дари!“, в която активно се включиха както колеги, така и клиенти на Вива Кредит. Тази инициатива не само подкрепя детското четене, но и насърчава устойчивото използване на ресурси чрез споделяне и повторно използване на книги.  

„Горди сме от ентусиазма, с който колегите ни приеха тази инициатива,“ коментира изпълнителният директор на Вива Кредит - Свилен Петков. „Вярвам, че с тяхното желание и подкрепа ще имаме възможността регулярно да подпомагаме читалища, училища и детски градини в цялата страна.“ Инициативата е само част от по-голяма програма за социална отговорност, която компанията развива от години, допълни г-н Петков. 

Книгите бяха приети лично от директора на основно училище ,,Христо Ботев" – Денко Делчев, който изрази своята благодарност към всеки, който се е включил в каузата. „Това дарение е голяма подкрепа за нашата библиотека и нашите ученици. Всяка книга е нова врата към знание и въображение и ние сме дълбоко признателни на Вива Кредит за вашата щедрост,“ заяви г-н Делчев. 


На снимката: Павел Монев, Зонален мениджър "Вива Кредит" и Денко Делчев, Директор на основно училище ,,Христо Ботев"